Hívj kárpitos mestert, ha kopott a kanapé

Érvek, hogy a kopott kanapéval miért fordulj kárpitoshoz

A lakberendezés fontos része az otthonunknak, hiszen az enteriőr hangulata nagyban befolyásolja mindennapjainkat. Egy kopott kanapé azonban nem csak esztétikai problémákat, hanem kényelmetlenséget is okozhat. Ha valaki szembesül egy ilyen helyzettel, akkor érdemes lehet szakember segítségét kérni, és felkeresni egy kárpitos műhelyt.

Olcsóbb a javítás, újra kárpitozás, mint a bútor csere

Az egyik legerősebb érv a kopott kanapé javítása mellett az, hogy így megelőzhetjük annak teljes cseréjét. Egy minőségi bútor ára nem olcsó, így sokkal gazdaságosabb lehet a régi kanapénk felújítása, mint egy új megvásárlása. A tapétázók és kárpitosok szakértelmével és tapasztalatával pedig garantáltan olyan eredményt érhetünk el, ami hosszú éveken át megfelel majd az igényeinknek.

A másik fontos érv a kopott kanapé felújítása mellett az, hogy egyedi stílusunknak és ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk át a bútort. Ha már unjuk a kanapé régi külsőjét, de szeretnénk megtartani annak kényelmét és funkcionalitását, akkor a kárpitos segítségével új anyagot választhatunk neki. Így teljesen megváltoztathatjuk a bútor arculatát anélkül, hogy újat kellene vásárolnunk.

Az ülőbútor kidobása emlékek kidobásával jár

Egy további érv a kopott kanapé felújítása mellett az, hogy ezáltal megtarthatjuk az emlékeket és történeteket, amik ehhez a bútorhoz kötődnek. Egy régi kanapén töltött családi filmnézésekről vagy baráti összejövetelekről rengeteg emlékünk lehet, amit nem szeretnénk elveszteni egy új bútor beállítása miatt. A kárpitos segítségével viszont újjávarázsolhatjuk a kanapét anélkül, hogy elveszítenénk ezeket az emlékeket.

Végül, de nem utolsósorban fontos érv lehet még a kopott kanapé felújítása mellett az egészség megfontolása is. Egy idős bútor huzata gyűjtögethet poratkát és allergén anyagokat, amik negatív hatással lehetnek az egészségünkre. Ha tehát megfelelően felújítjuk a kanapét új anyagokkal és párnázattal ellátva, akkor biztosíthatjuk magunknak a tiszta és allergiamentes környezetet otthonunkban.

Összességében tehát számos érv szól amellett, hogy ha kopott kanapénkra pillantunk, ne dobjuk ki azonnal vagy ne cseréljük le rögtön egy újra. Egy kárpitos segítségével ugyanis sokkal gazdaságosabban és egyszerűbben frissíthetjük fel azt anélkül, hogy le kellene mondani kedvenc bútorunkról. Így nemcsak pénzt takaríthatunk meg, de egyedi stílusunknak is jobban eleget tehetünk ezzel a megoldással. Ne feledje tehát: ha kopott kanapéra bukkan otthonában, forduljon bizalommal egy jó nevű kárpitoshoz!

***

Nem csak a problémát vetjük fel, megoldást is javaslunk:

Legalábbis Pécsett és Baranyában ajánlhatunk felkészült mestert:

Szólj hozzá!