A hosszú távú autóbérlés előnyei

Hosszú távú autóbérlés kínálatából

Miért előnyös autókölcsönzéskor a tartós bérlet?

A mindent megelőző érv az autóbérléskor a költséghatékonyság. Az autókölcsönzésen belül még hatványozottabban érvényesül az ár/érték arány kedvező volta a hosszú távú autóbérlés esetén.
A tartós bérlet hosszabb távra tervezhető, általában hónapokra vagy akár évekre szóló megállapodást jelent. Ez lehetőséget ad a kedvezőbb árak és feltételek elnyerésére a hagyományos autóbérléshez képest – ez a tény a szolgáltatás veleje.

A hosszabb távú szerződés lehetőséget nyújt a kedvezmények és promóciók kihasználására, valamint a fix havi díjban rögzített költségek jobb tervezhetőségére.

Tulajdonjog nélküli előnyök az autózásban

A tartós bérlet lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig használj egy gépkocsit anélkül, hogy a tulajdonosává válnál. Ez különösen előnyös lehet, ha rendszeresen változnak az igényeid, és nem szeretnél hosszú távú kötelezettségeket vállalni. A tartós bérlet lehetőséget ad az autó váltására, ha szükség van rá, vagy akár az autó méretének vagy típusának módosítására az igényeidnek megfelelően.

Nagyon fontos előny jelentkezik a karbantartás és szerviz terén. A tartós bérlet általában tartalmazza az autó karbantartásával, szervizelésével és esetleges javításaival kapcsolatos költségeket. Ez megkönnyíti az autó fenntartásával járó adminisztrációt és kiadásokat. Továbbá, ha az autó meghibásodik vagy balesetet szenved, általában azonnali cserét vagy javítást biztosítanak, ami nemcsak időt takarít meg, hanem megkönnyíti az autó használatát is.

Közbevetés

Közbevetőleg megkérdeztük a Binget, hogy a web milyen tapasztalatokkal rendelkezik a hosszú távú autóbérléssel kapcsolatban. Válaszából az derült ki:

„Néhány ajánlott cég közül a Koala Autorentet, a Bérautót és az Avis-t említhetjük. Az autókölcsönző cégek általában kínálnak biztosítást is a bérelt autóra.”

Ha már a Bing első helyen említette, akkor nézzünk is rá a magyar tulajdonú, igen rugalmas vállalkozás hírében álló Koala ajánlatára:
Hosszú távú autóbérlés

Nem véletlen a kereső kiemelése, a Koala Autorent honlapján árkalkuláció és rendelés is végrehajtható online. Vagyis a korszerűségben is versenyképes a cég.

Flottafrissítés

A hosszú távú autóbérlés lehetősséget teremt a flottafrissítésre. A vállalkozások számára lehetőséget nyújthat a gépkocsipark optimalizálására. A hosszabb távú szerződések lehetővé teszik a régi autók lecserélését újabb, korszerűbb modellekre, amelyek még inkább környezet barátok, gazdaságosabbak vagy jobban megfelelnek az üzleti igényeknek. Ezenkívül ez a típusú bérlet lehetőséget ad arra, hogy a flottamenedzsmentet egyetlen szerződésen keresztül könnyebben kezeljék.

Korántsem mellékes, hogy nincs értékvesztés és értékesítési problémák.
Amikor egy autót vásárolsz és tulajdonossá válsz, a gépjármű folyamatosan veszít az értékéből, amit általában értékvesztésnek nevezünk. A hosszú távú bérlés esetén nem kell aggódnod az értékvesztés miatt, mivel nem te vagy a gépjármű tulajdonosa.
Ez azt jelenti, hogy nem kell gondoskodnod a gépkocsi eladásáról vagy értékesítési problémákkal foglalkoznod a bérleti időszak végén. Egyszerűen visszaadhatod az autót a bérbeadónak, és szabadon választhatsz másikat vagy akár megszüntetheted a szerződést.

A gépjármű kölcsönzés mérlegeléséhez

Fontos azonban megjegyezni, hogy a tartós bérletnek is lehetnek hátrányai, például a hosszabb távú kötelezettségek és a korlátozott kilométer-korlátok. Az egyéni igényektől és körülményektől függően érdemes alaposan megfontolni, hogy a tartós bérlet vagy a hagyományos autóbérlés a legmegfelelőbb választás-e számodra. Mindig érdemes összehasonlítani az árakat, a szerződési feltételeket és a saját igényeidet, mielőtt döntést hozol.

Az autókölcsönzéshez általában ezek a dokumentumok kellenek:

  • Érvényes személyi igazolvány
  • Érvényes magyar lakcímkártya, bejelentett magyar lakcímmel
  • Érvényes B kategóriás jogosítvány (minimum két éves gyakorlat)
  • Betöltött 18. életév
  • Adókártya
  • Kaució megfizetése
  • Bérleti díj megfizetése

Témánkhoz ajánljuk elolvasásra:

Szólj hozzá!