A szolgáltató nyugtassa meg ügyfelét

Stressz alatt az ügyfél, megnyugtatásra szorul.

Amikor a stressz és a pánik lesz az úr

Amikor beüt a baj, az ügyfelek reakciója különböző. Amikor eldugul a WC vagy a pincét elönti az ár, amikor nem lesz mégsem eladható a lakás a csukott nyílászárók felől bőven ömlő huzat miatt – akkor kitörhet a pánik, a nyugalmon úrrá lesz az ideg, a stressz a tetőfokára hág.
És persze akkor is, ha egy vállalkozás honlapja nem mutatja meg magát a keresőben, pedig abban a honlapban bőven beletették a pénzt.
De szakmák, szolgáltatók tömegét sorolhatnánk, amelyek bajba jutott, ideges, olykor pánikban lévő ügyfelekhez vonulnak ki.

A vállalkozói sokoldalúság része: a megnyugtatás

Világi Tamástól, egy, a duguláselhárítás műfajában jeleskedő cég ügyvezetőjétől tudom, hogy munkatársait úgy képzi ki: a duguláshoz kiérkező kollégák első feladata az ügyfél megnyugtatása.
Elmondják, hogy számtalan ugyanilyen helyzetet oldottak már meg, a vége mindig az, hogy tisztán, fertőtlenítve adják át a lakás azon helyiségét, ahol a cső, a csap, a szenny megmakacsolta magát.

A helyzet persze lehet olyan is, hogy a szolgáltató mesternek is szüksége lesz a megnyugtatásra – és ezt a feladatot aligha az ügyfél lesz képes megoldani, önszuggesszcióra lesz szükség.

Ezt a véleményt az energetikai tanúsítvány Budapest és a Bognár Stúdió keresőmarketing ügynökség is osztja.

A megnyugtatás módszerei

Megnyugtatás számos módszerrel elérhető, érdemes megismernünk őket. Itt megmutatok néhány hatékony technikát, hogy segítsenek csökkenteni a stresszt és a szorongást, nem csak a szolgáltató-ügyfél viszonylatában:

Lassú, mély lélegzetvétel: Koncentrálj a légzésedre, és lassan lélegezz be a hasadba, majd teljesen és lassan lélegezz ki. A mély légzés segít a test ellazításában és a stressz csökkentésében.

Progresszív izomlazítás: Szorítsd össze az izmaidat, majd lazítsd el őket. Kezdj a lábakkal és haladj felfelé az izomcsoportokon. Ez a módszer segít az izmok ellazításában és a test fizikai feszültségének csökkentésében.

Vizuális képzelet és meditáció: Képzeld el egy nyugtató helyet, ahol nyugodt és biztonságban érzed magad. Képzeld el a részleteket, például a színeket, a textúrákat és a hangokat. A meditáció is a gondolatok és az érzelmek csendesítésében.

Mozgás és testmozgás: A testmozgásnak számos előnye van a stressz stresszben. Lehetőleg végezz rendszeres testmozgást, például séta, futás vagy jógagyakorlatok. A mozgás segít a feszültség levezetésében és a stresszhormonok csökkentésében.

Pozitív gondolkodás és önmegnyugtatás: Próbáld megcserélni a negatív gondolatokat pozitívra. Használj pozitív megerősítéseket vagy mantrákat, hogy megnyugtasd magad és higgy magadban. Azt is fontos megérteni, hogy a stressz átmeneti és kezelhető.

Támogatás és kommunikáció: Beszélj valakivel, akit megbízol, és oszd meg a gondolataidat és érzéseidet. A megértő barátok családtagok vagy szakemberek támogatása a megnyugvás és a stressz kezelésében.

További módszerek a megnyugtatáshoz

Szociális támogatás:

Keress olyan embereket, akikkel kényelmesen beszélhetsz és akik támogatnak. A társas kapcsolatok és a közelálló emberek segíthetnek a stressz enyhítésében és az érzelmi megnyugvás elérésében.

Szabályos alvás és pihenés: A megfelelő alvás és pihenés rendkívül fontos a teszt és az elme számára. Próbáld betartani egy szabályos alvási ütemtervet, és hozz létre egy nyugodt környezetet az alváshoz. Ez segít regenerálni és csökkenti a stresszt.

Kreatív tevékenységek: Rajzolás, festés, írás, zenehallgatás vagy bármi más kreatív tevékenység a stressz oldásában és a megnyugvásban. Engedd szabadon az alkotó energiát, és foglalkozik olyan tevékenységekkel, amelyek örömet szereznek.

Humor és nevetés: A humor és a nevetés csodálatos módszerek a stressz enyhítésére. Nézz meg vicces videókat, olvass vicces könyveket, találkozz olyan emberekkel, akik humorral kezelik a helyzeteket. A nevetés segít ellazítani az izmokat és segíthet pozitív hangulatot teremteni.

Természettel való kapcsolódás: Menj ki a szabadba, sétál egy parkban, hegymászásra menj, vagy egyszerűen csak le egy fűvel borított területen. A természet megnyugtató hatással van az elmére és a testre. Lélegezz be a friss levegőt és figyeld meg a természet szépségét.

Időmenedzsment: Az idővel kapcsolatos stressz és nyugtalanság csökkentése érdekében alakítsa ki hatékony időmenedzsment stratégiákat. Készíts ütemtervet, prioritásokat állít fel, és szervezd meg a feladatokat úgy, hogy legyen elég idő a pihenésre és a feltöltődésre.

Minden ember más módszereket találhat a megnyugtatásra, tehát fontos kísérletezni és felfedezni, mi működik a saját esetünkben. Ha a stressz vagy szorongás tartósan fennáll és zavarja a mindennapi életedet, fontos szakember segítségét kérned.


Korábban a témában:

Szólj hozzá!