Az autóabroncs kérdése télen igazán éles

Abroncsok vásárlása

Igazán szép a téli táj. Csúszkáló, lapos gumival imbolygó autóval már kevéssé. A hidegben a gyenge, noname autóabroncs szelepe is utat mutat a benti levegőnek. Pedig enélkül is kisebb lesz a nyomás a kerekekben, a különböző minőségű gumik most mesélik el, miért is került többe az egyik márka a másiknál.
Persze a régi beidegződések egy részét lassan elfelejthetjük.

Az új típusú négy évszak autó abroncsok tényleg megfelelőek már télen is?

A válasz röviden: igen, az új típusú négy évszakos autógumik már megfelelőek télen is. Azonban fontos megjegyezni, hogy a téli gumik még mindig jobb teljesítményt nyújtanak szélsőséges téli körülmények között, például erős havazás vagy jegesedés esetén.

Az új típusú négy évszakos gumik a következő fejlesztéseknek köszönhetően jobb teljesítményt nyújtanak télen:

  • Új futófelületi keverék: A modern négy évszakos gumik futófelületi keveréke olyan szilikátokat tartalmaz, amelyek hidegben is rugalmasak maradnak. Ez javítja a tapadást és a fékezést jeges vagy havas útfelületen.
  • Új mintatervezés: A modern négy évszakos gumik mintázata olyan lamellákat tartalmaz, amelyek segítenek a tapadásban és a fékezésben havas vagy jeges útfelületen.

Azonban fontos megjegyeznünk, hogy a négy évszakos gumik még mindig nem nyújtanak ugyanolyan szintű tapadást és fékezést, mint a téli gumik szélsőséges téli körülmények között. Ezért, ha gyakran vezet nehéz havazás vagy jegesedés esetén, akkor a téli gumik továbbra is a jobb választás. Persze, a jó futóműbeállítás is szükséges.

Összességében az új típusú négy évszakos gumik kiváló választás azok számára, akik egy gumiabroncsot keresnek, amely egész évben megfelelő teljesítményt nyújt. Azonban fontos megjegyezni, hogy a téli gumik még mindig jobb választás szélsőséges téli körülmények között.
Minderről a Pannon-Hunter szervizben Pécsett így vélekednek: Télen az abroncsokra jó lesz vigyázni

A közvélemény szemében Magyarországon melyek a nagyon jónak tartott autóabroncs márkák?

Néhány olyan márkát és típust említhetünk, amelyek a szakmai teszteken általában jó értékeléseket kapnak, és népszerűek Magyarországon:

  • Michelin: A Michelin abroncsokat széles körben elismerik a minőség, a tartósság és a kiváló vezetési tulajdonságok miatt.
  • Continental: A Continental abroncsok is népszerűek a kiváló tapadásuk és a magas biztonsági szintjük miatt.
  • Bridgestone: A Bridgestone abroncsokat magas minőségű anyagok és technológiák felhasználásával készítik, így szintén jó teljesítményt nyújtanak.
  • Pirelli: A Pirelli abroncsokat gyakran dicsérik a sportos teljesítmény, a kiváló tapadás és az esztétikus tervezés miatt.
  • Goodyear: A Goodyear abroncsok szintén népszerűek a kiváló tapadás és a kényelmes vezetési élmény miatt.

Az autóbérlés leveszi a gondok egy részét az autós válláról

A jó nevű, budapesti Koala Autorent autókölcsönző megerősít abban, hogy az autóbérlés számos téren, így a téli biztonságos közlekedés terén is a gépjárművezetők segítségére van. Mivel jó minőségű abroncsokkal engedik útra bérlőiket, azoknak már csak a levegőnyomás ellenőrzése marad adott esetben.
A Koalánál számolnak a minőségi gumik – legyenek azok akár téli, akár négy évszakos minőségiek – és a féktávolság paraméterével is. Bármilyen furcsa, ezzel a hozzáállással nem csak ügyfeleik, hanem a többi közlekedő biztonságát is elősegítik.

Persze ezzel a szemlélettel, hogy nem a legolcsóbb, futottak még abroncsokkal engedik útjukra ügyfeleiket, a saját kiadásaikat is csökkentik Ugyanis a drágább gumik kisebb kopást, ritkább összetartás (centrírozás) igényt, azaz olcsóbb fenntartást mutatnak!

Korábban a témában:

A hosszú távú autóbérlés előnyei

Szólj hozzá!