Chopin - vándorkiállítás

Kiállítás

"A középszert még érinteni sem óhajtanám...". Fryderyk Chopin története – dokumentum-vándorkiállítás

2010. március 7. (vasárnap), 12.00 — április 1. (csütörtök), 12.00

Lengyel Ház

Budapest, X. Óhegy u. 11.

A varsói Narodowy Instytut Fryderyka Chopina (Nemzeti Fryderyk Chopin Intézet), az Országos Idegennyelvű Könyvtár és a Lengyel Intézet, valamint a három megyei könyvtár és a budapesti Lengyel Ház által megrendezésre kerülő vándorkiállítás fakszimile dokumentumokat vonultat fel a halhatatlan zeneszerző és zongoravirtuóz életéből.

A kiállítás 14 tematikus „szigetre” épül. A „szigetek” tetszőleges sorrendben tekinthetők meg. A tárlat látogatása során a nézőnek lehetősége nyílik arra, hogy konvencionális ismereteket meghaladóan tekintsen Fryderyk Chopin személyére, megismerje alkotómunkájának sajátosságait, zongoraművészetének eredetiségét, személyiségének titkait. A kiállítást multimédiás tartalmak egészítik ki, zenei illusztrációval kísérve, valamint a zeneszerző kéziratos kottáinak 14 kötetes fakszimile kiadását is láthatják az érdeklődők.

A vándorkiállítás anyagát 2009 novembere és 2010 márciusa között Debrecenben, Szegeden, Győrben és a budapesti Lengyel Házban láthatja a közönség. 

A kiállítást a Nemzeti Fryderyk Chopin Intézet – Fryderyk Chopin Múzeum munkatársai készítették.

Megnyitó: 2010. március 7. (vasárnap), 12.00

Köszöntőt mond és a kiállítást megnyitja: Rostetter Szilveszter – zeneszerző, karnagy, zenetanár.

A megnyitót követő műsorban Kohán Nikoletta Chopin Tavasz c. dalát énekli, Rostetter Szilveszter Chopin Cisz-moll mazurkáját adja elő zongorán, a Dom Otwarty színjátszó csoport művészei irodalmi összeállítást mutatnak be.

A kiállítás megtekinthető: 2010. április 1-ig.

A belépés ingyenes.