Munkatársak

Joanna Urbańska - a magyar szak abszolvense, tanulmányait a poznani Adam Mickiewicz Egyetemen és a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte. Szak- és műfordítóként tevékenykedik, több éve a lengyel-magyar együttműködés népszerűsítését és erősítését szorgalmazza a kultúra és a művészetek terén. Kiemelten érdeklődik a történelem és az irodalom iránt. 2018-tól a Lengyel Intézet igazgatója.

 

Jarosław Bajaczyk - Európa-tanulmányokat és nemzetközi kapcsolatokat hallgatott Lengyelországban, Németországban és Magyarországon. A varsói Diplomáciai Akadémia végzőse (2002-2004). 2005-től hivatásos diplomata, aki lengyelországi, svájci, grúziai, majd magyarországi állomáshelyeken töltött be különböző pozíciókat. 2013-tól a budapesti Lengyel Intézet igazgatóhelyettese, majd megbízott igazgatója. Személyesen a közdiplomáciai, tudományos és a lengyel nyelv promócióját elősegítő projekteket koordinálja.

 

Małgorzata Takács -  1996 óta a budapesti Lengyel Intézet filmes programokkal, kiállításszervezéssel foglalkozó munkatársa.

 

Wojtek Kriston -  1996 óta a budapesti Lengyel Intézet zenei, színházi és táncprogramokkal foglalkozó munkatársa.

 

Tomasz Piars - 2013 óta a budapesti Lengyel Intézet képzőművészeti projektekkel, kiállításszervezéssel foglalkozó munkatársa (Platán Galéria, Latarka).


Zöldy Áron – 2016 óta a budapesti Lengyel Intézet irodalmi és kommunikációs referense.

 

Békey Mária - 2009 óta a budapesti Lengyel Intézet könyvtárosa.

 

Forusińska-Hamar Elżbieta - 1996 óta a budapesti Lengyel Intézet titkárságának vezetője és lengyel nyelvtanára, aki a Lengyel Intézetben zajló nyelvkurzusok szervezésével is foglalkozik.

 

Máté Endre - 2006 óta a budapesti Lengyel Intézet gépkocsivezetője.

 

Véber Zoltán - 2007 óta látja el a budapesti Lengyel Intézet technikusi teendőit.

 

Felvidéki Eszter - 2010 óta a budapesti Lengyel Intézet kommunikációs munkatársa. 2013-tól irodalmi referense is. Jelenleg szülési szabadságát tölti.

 

Jerger Tímea – 2002 óta a budapesti Lengyel Intézet képzőművészeti projektekkel, kiállításszervezéssel foglalkozó munkatársa. Jelenleg szülési szabadságát tölti.