POLSKA JAZZ - RGG

Zene

Polska Jazz - 2. Lengyel Jazz Fesztivál. A legizgalmasabb, legfrissebb, leginvenciózusabb lengyel jazzelőadók szemléje már másodszor a Budapest Music Centerben 2014. november 6-8.

2014. november 6. (csütörtök), 21.00

Budapest Music Center, Opus Jazz Club

1093 Bp. Mátyás utca 8.

A BMC és a Lengyel Intézet 2013 őszén hatalmas sikerrel, első alkalommal megrendezett  nagyszabású, közös programsorozata, a világviszonylatban is ismert és elismert kortárs lengyel jazz háromnapos budapesti ünnepe folytatódik 2014. november 6-8. között. Az idei fesztivál is bővelkedik sztárokban, közülük a legnagyobb Aga Zaryan, akinek nagyságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy EMI Grouphoz tartozó Blue Note Records, a világ legrangosabb jazzkiadójának felfedezettje.

A Polska Jazz - 2. Lengyel Jazz Fesztivál 2014 bemutatja:

RGG

Łukasz Ojdana - zongora
Maciej Garbowski - nagybőgő
Krzysztof Gradziuk - dob

„Az RGG képes érzéseit tisztán, romlatlanul eljuttatni hallgatóihoz. Lehetnek az egyik pillanatban visszafogottak, majd a következőben már hihetetlenül expresszívek, de minden alkalommal az enyhet adó csendhez térnek vissza” (jazzarium.pl)

2001 óta az RGG az európai improvizatív zongoratrió védjegyévé vált, köszönhetően tagjai azonos szintű részvételének a zenei alkotás folyamatában. Az RGG zenéje az aktív intellektusú befogadóhoz szól – így jellemzik munkájukat a trió tagjai. Valóban, muzsikájukat odaadó, elmélyült figyelemmel befogadva, a hallgató előtt megnyílik e szokatlan zongoratrió egyedi stílusa és különleges zenei világa. Szokatlan, hiszen a hagyományos zongoratriótól eltérően az RGG három azonos rangú művész alkotta egység, akik zenei történetüket közösen írják.

E történetben a 2013-as év mérföldkőnek bizonyult a zongorista Przemysław Raminiak távozásával, 12 év közös munka után. Helyét egy fiatal tehetség, Łukasz Ojdana vette át: egy művész, aki a hangzás kultúráját és a művész személyiségét a kifejező zenei karakter egymást átfedő elemeinek tekinti. A trió Aura címmel 2014 október 21-én megjelenő hetedik albumán már ő működik közre. A nagy múltú OKeh Records kiadásában a Sony Music Entertainment által gondozott lemez egyrészt a trió korábbi zenei élményeinek szintézise, másrészt továbbépés is valami új felé, mivel a művészek olyan egészen különböző zenei műfajokból merítettek ihletet, mint az egyházi, a klasszikus, vagy éppen a popzene – természetesen a jazz mellett.

 www.rggtrio.com

 


 

Jegyek 1000 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, a jegy.hu oldalon, valamint EZEN A LINKEN.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani!

Tel: (+36 1) 216 7894

 

© BMC

Videók