MASALA SOUNDSYSTEM

Zene

Koncert és workshop az Európa jövője Gyermek és Ifjúsági Fesztivál keretében.

2012. július 11. (szerda), 20.00

Kecskemét, Főtér

További időpontok és helyszínek >>

fotó: Sylwia Kowalska

 

A MASALA SOUNDSYSTEM egy barátokból verbuválódott zenei formáció, mely a kultúrák, elsősorban a tágabb értelemben vett Kelet és Nyugat közötti kulturális különbségek legyőzésére tesz kísérletet.

Célja, hogy közelebb hozza Lengyelország és Európa lakosságához a Közel-és Távol- Kelet kultúráját, zenei világát, művészetét és hagyományait. Az együttes törekvése, hogy filozófiai és zenei síkon találja meg a két teljesen eltérőnek tetsző civilizáció közötti kapcsolódási pontokat.

 

A MASALA SOUNDSYSTEM elsősorban azokhoz szól, akik nyitottak más kultúrák megismerésére, megértésére. A zenei kollektíva lehetőséget teremt az élet különböző területeiről érkező emberek: zenészek, újságírók, fotóművészek, filmesek, színészek, táncosok, kulturális menedzserek valamint akadémikusok együttgondolkodására. Ezek a találkozások pedig a nyilvános élet számára értékteremtő erővel bírnak. Egy ifjúsági klubban megrendezett, koncerttel egybekötött, Ázsiát bemutató fotó szlájd show sokkal látványosabb egy egyetemi tanteremben megtartott hagyományos előadásnál. Az ismeretterjesztésnek ez a nem konvencionális módja, mely népszerű szórakozóhelyek, avantgárd művészek, egyetemi hallgatók bevonásával és együttműködésével történik, szélesebb társadalmi visszhangot eredményez.

A Masala zenei formációként sem közelít a hagyományos együttes fogalmához, hiszen nincsenek állandó tagok. Összetétele dinamikusan változik, az előadók sokszor fellépésenként cserélődnek.

Program: 

  • 07.09-10 - workshop
  • 07.11/20.00 - koncert

Diszkográfia

 “Praczas & Like Orient” (EP) - Home Appliance / Rockers Publishing, 2003 
„Masala” (LP) - Home Appliance / Rockers Publishing, 2004 
„Across the Wilderness” (EP) - Home Appliance / Rockers Publishing, 2005 
“Obywatele IV Świata” (Maxi EP) - Open Sources / Antena Krzyku, 2007 
Cały ten świat - Open Sources / Antena Krzyku, 2008 

Az együttesről:

www.masala.independent.pl / www.myspace.com/masalasound 

Időpontok és helyszínek

  • 2012. július 11., 20.00
  • 2012. július 10.
  • 2012. július 9. - Kecskemét, Főtér

Videók