The Colors

Zene

Krzysztof Ścierański - Maseli - Raduli - Kuczynski Quartet a LAMANTIN Nemzetközi Jazz Fesztiválon.

2012. június 28. (csütörtök), 21.00

Fesztiválsátor

Szombathely, Fő tér

Az együttesről:

A legendás Krzysztof Ścierański a '70-es években tűnt fel a krakkói Laboratorium nevű zenekarral és pillanatok alatt Lengyelország elsőszámú basszusgitárosává vált. A String Connectionnal bejárta a világot, majd a '80-as évektől kezdte kialakítani jellegzetes szóló játékát különböző technikai berendezések segítségével. Scieranski az elmúlt 25 évben számtalanszor szerepelt Magyarországon, mindig hatalmas sikerrel.

Bernard Maseli, a legutóbbi két évtized egyik legkitűnőbb lengyel jazz zenésze, Európa legkeresettebb vibrafonosa. Karrierje a Walk Away nevű zenekarral kezdődött. Ők voltak Miles Davis európai turnéjának előzenekara. 1985-ben a wroclawi fesztiválon a legjobb szólista díját nyerte, s az együttes is első helyezett lett. Tagja volt a '90-es évek egyik legjelentősebb lengyel együttesének, az invenciózus Young Power Orchestra-nak, az utóbbi években a Globetrotters nevű, igen sikeres zenekarával járja a világ színpadait, többször koncertezett hazánkban is.

Marek Raduli zenésztársai véleménye szerint maga a megtestesült inspiráció. A dobosként induló, végül a gitárnál megállapodó Raduli a legnagyobb rock együttesekkel játszott hosszú éveken át, míg nemrég irányt nem váltott az instrumentális és jazz zene felé.

 

A fesztiválról

A Lamantin Jazz Fesztivál 12 éves múltra tekint vissza. Az eddigi 12 fesztivál sikere programunkat Vas és a szomszédos megyék regionális fesztiváljává emelte. A fellépő együttesek zöme a hazai és a szomszédos országok vezető jazz ill. blues együttesei közül kerülnek ki, és egy-két európai vagy világsztár emeli a fesztivál rangját. Szeretnénk elérni, hogy minél több érdeklődő hallgathassa a koncerteket, ismerkedjen a műfajjal, ill. ezáltal erre a hétre felpezsdüljön a város. E célt szem előtt tartva rendezünk számos ingyenes szabadtéri koncertet, hívunk meg populárisabb zenekarokat is, ill. a jegyárakat mindenki által elérhető szinten állapítjuk meg.

A fesztivál ideje alatt a régi szombathelyi hagyományt újjáélesztve, immár 10. alkalommal rendezzük meg az 1 hetes, országos Lamantin Improvizációs Tábort, a felnövekvő jazz-zenész generáció részére. A kurzusokat vezető tanárok a magyar jazz élet vezető személyiségei közül kerülnek ki.

A fesztivál zenei programjai egyéb képzőművészeti és gasztronómiai programokkal bővülnek ki.

http://www.lamantin.hu/hun/