Bokka (PL)

Zene

A Bokka kétségtelenül a legkülönlegesebb formáció a lengyel zenei színtéren, mely most az A38 hajón ad koncertet a The Raveonettes (DK), Pe'ahi lemezbemutatójával egy napon!

2015. január 24. (szombat), 20.00

A38 Hajó

Photo by Darek Kawka

Bokka (PL)

A Bokka kétségtelenül a legkülönlegesebb formáció a lengyel zenei színtéren. Az új együttes hírneves lengyel zenészekből áll, akiknek pontos kilétét azonban titokzatos űrruházatuk gondosan elrejti. Mindössze annyit tudunk róluk, hogy díjnyertes zenészekből álló trió, akik minden egyes megnyilvánulási formájukkal a zenéjükre és a jelenre akarják felhívni a figyelmet a múlt és a személyiségeikből fakadó érdekességek helyett.Nem csoda, hogy a legelismertebb, legszínvonalasabb lengyel kiadó, a Nextpop képviseli őket. A titokzatosság romantikus ötlete a zenekar erőteljes és hű rajongói táborának a pozitív hírterjesztésével, valamint a kiadó gondos munkájával együttesen hatalmas közönségsikert hozott a zenekarnak Lengyelország-szerte. A méltató, elismerő, rajongó kritikák egész sora a helyi és a nemzetközi médiában, teltházas bulikat és rangos fesztiválmeghívásokat eredményezett, köztük a lengyel  Open’er és az angol  The Great Escape fesztiválokra, ami szokatlannak mondható egy egészen friss produkció esetében. A Bokka első nagy slágere a “Town Of Strangers” Mandy Parnell keverésének köszönhette hangzása tökéletességét, aki olyan sztároknak dolgozik, mint Björk, a Sigur Rós, a Depeche Mode vagy Paul McCartney. A szám videója több, mint egymilliós nézettséget ért el. Fellépéseiket különleges fényhatások, videók, ruházat és zene teszik teljessé és egyedülálló élménnyé.

Raveonettes (DK)

A széttorzított noise-gitárhangzást a klasszikus rock and rollal és némi újhullámmal vegyítő dán duó, a Raveonettes két éve már óriási sikerrel lépett fel az A38 Hajón. Idén júliusban jelent meg legújabb lemeze, a talán minden korábbinál sikerültebb és sikeresebb Pe'ahi, aminek januári európai bemutató turnéján a zenekar visszatér a hajóra. Rock, artpop, melankólia és dinamizmus: a Raveonettesnél senki sem keveri ügyesebben ezeket. Az est másik fellépője a lengyel szupergrup, a Bokka, amely titokzatosságával és elképesztően ütős elektronikus popjával mára vezető helyet vívott ki magának a lengyel zenei porondon.

További információ 

Videók