Hogyan szeressük a gyermeket?

Irodalom

A kötet tisztelegni kíván a mártír Janusz Korczak előtt.

2011. október 25. (kedd), 15.00

Lengyel Intezet

1065 Bp., Nagymező u. 15.

Hogyan szeressük a gyermeket?

Takács István, Csillag Ferenc, Trencsényi László (szerk.)

 

A kötet tisztelegni kíván a mártír Janusz Korczak előtt. Az előszót Thomas Hammarberg, az európai emberi jogi biztos írta, s ezt követi a Párizsban élő Forrai Eszter Korczak tiszteletére írt verse.

Az Öreg Doktor zseniális írása, a Magyarországon 1982-ben megjelent A gyermek a családban című munka a kötet első részét képezi. A második részben különféle szakterületeken dolgozó, tanító, kutató magyar értelmiségiek írnak Korczak élete és munkássága előtt tisztelegve arról, hogy miként gondolkodnak a gyermekek helyzetéről. A könyvben szereplő írások - Korczak gondolkodását követve - sokoldalúan igyekeznek bemutatni "a gyermeket",s azt, hogy majd száz év távlatában miként vélekednek számos tudományterület képviselői, miként, hogyan lehet, s kell szeretni a gyermekeket, hogy kiegyensúlyozottan, boldogan élhessék életüket, s elképzeléseiket megvalósítva válhassanak alkotó, egészséges felnőttekké.

A kötetet a magyarországi UNICEF Bizottság szervezésében az ELTE Eötvös Kiadója alkotta meg. A kötet szerkesztői: Csillag Ferenc, Trencsényi László és Takács István. A kötet szerkesztését Szelíd Veronika végezte.

 

Hogyan szeressük a gyermeket? (436 oldal, papír borító; a kötet az ELTE Eötvös Kiadó könyvesboltjaiban kapható)