A Coca-Cola születésnapja


A világszerte ismert kólaital születésnapja nem csupán egy történelmi dátum, hanem egy olyan emléknap is, amely emlékeztet minket arra, hogy milyen mélyen beépült ez az ital a mindennapi életünkbe és kultúránkba. Ünnepeljük hát május 8-án a Coke Day-t, és emlékezzünk meg a Coca-Cola örökségéről és hatásáról a világra!

A kóla mítosza

A Coke nem csupán egy üdítőital, hanem egy olyan brand, amely köré a fogyasztói társadalom ikonikus elemei épültek. Az üdítő márka lényege a frissesség, az öröm és az együttlét élménye. Az ikonikus-fehér színkombináció, az egyedi logó, és a klasszikus üvegpalack mindnek köszönhető, hogy a „Coca-Cola piros” azonnal felismerhető legyen.

Az ital arculatának elemei

A Coca-Cola arculatának elemei közé tartozik egy jellegzetes logó, amely a 19. század végén született, és azóta csak minimális változásokon keresztül. A piros-fehér színek, valamint az egyedi, hullámos üvegpalack szintén részei ennek az arculatnak. Az során a Coca-Cola számos ikonikus reklámkampányt indított, amelyek közül az egyik legismertebb a Coca-Cola Mikulás.

A Coca-Cola Mikulás

Az üdítőital Mikulásának figurája először 1931-ben jelent meg egy Haddon Sundblom által készített reklámkampányban. A piros-fehér ruhás, jóságos Mikulás azóta is az ital egyik legismertebb reklámarca. Ez a Mikulás kép azóta beépült a karácsonyi kultúrába, és sokak számára a karácsony elválaszthatatlan részévé vált.

Coca-Cola Mikulás

A Coca-Cola imázsának hordozói

A „piros kóla” imázsát számos híresség és reklámfigura erősíti meg az évek során. Az ikonikus reklámkampányokban olyan sztárok szerepelnek, mint Marilyn Monroe, Elvis Presley, vagy éppen Michael Jackson. Ezek az ismert személyiségek mind arra késztetnek, hogy a Coke a popkultúra szerves részévé váljon

Ajánlott oldalak:
Coca-Cola, Netlexikon.hu
A Coke Mikulás

“A Coca-Cola születésnapja” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!