Trupa Trupa

Muzyka

A Trupa Trupa különleges, art-rock zenéjével és új lemezével február 5-én érkezik a Dürer Kertbe. A Gdanskból érkező négyesre nagy hatással volt szülővárosuk és annak történelme, Schopenhauer és Nietzsche filozófiája, ennek eredményeként pedig feltárul saját univerzumuk.

5 lutego 2020 r. (środa), godz. 19.30

Dürer Kert

Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21, 1146

Dodatkowe terminy i miejsca >>

Filozófikus art-rock Gdanskból – a Trupa Trupa először Magyarországon 

A lengyel Trupa Trupa idén jelentette meg ötödik, Of The Sun című lemezét. Az anyag jól feltárja a csapat sokszínű univerzumát, ragyogó dalaikat, melynek csillogása alatt azért ott van a világ nihilizmusa és egyfajta  ravasz, sötét humor siklik át a számokban rejlő titkos rétegeken. Egyszerre tűnik könnyednek és mázsás súlyúnak.

A gdański környezet kritikus filozófikus és esztétikai mérföldkő a Trupa Trupa számára. Egy város csavaros történelemmel, mely szülőföldje Arthur Schopenhauernek is, akinek a filozófiája inspirálóan hatott Nietzschére és magára a zenekarra is. Klaus Kinski színész is a közelben született. A csapat frontembere, Grzegorg Kwiatkowski pedig a legjobb Werner Herzog rendezte filmnek tartja a Fitzcarraldót, amit valaha látott. Ebben a sztoriban Kinski megpróbál egy kisebb vagyonra szert tenni, hogy operaházat építsen a dzsungelben. Erőfeszítéseit azonban csak szánalmas kudarc koronázza. Ezek a gondolatok, érzelmek mind hatottak az Of The Sun vibráló dalaira.

A Trupa Trupa-t különleges zenéje már körberepítette a fél világon, játszottak az SXSW-n, a Primavera Soundon, az Iceland Airwavesen, a Colours of Ostraván, a Waves Viennán és az Eurosonicon is, hogy csak párat említsünk. Az Of The Sun lemezzel pedig turnéra indulnak Amerikában, Japánban és persze Európában is.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:

Trupa Trupa (PL)
52 Hertz Whale (SK)
Időpont: 2020. február 5. 19:30
Helyszín: Dürer Kert
Jegyek: 2.500 / 3.000 Ft
Elővétel: www.tixa.hu/trupatrupa2020_durerkert
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/424032521877882/

Terminy i miejsca

  • 6 lutego 2019 r., godz. 21.30 - Szeged, Grand Café - Szeged, Deák Ferenc u. 18, 6720
  • 5 lutego 2020 r., godz. 19.30 - Dürer Kert - Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21, 1146

Video