Sean Noonan (USA/PL): A Gambler’s Hand

Zene

Egy kiváló lengyel vonósnégyes, egy őrült ír dobos világsztár és egy első osztályú magyar formáció találkozik ezen az estén, amely a jazz, a kortárs zene és a szabad szárnyalás vizeire

2014. október 10. (péntek), 19.00

A38 Hajó – kiállítótér

Budapest, XI. Petőfi híd budai hídfő

Posztmodern izgalmakat hoz Manhattan dzsungeléből a Duna partjára egy kiváló lengyel vonósnégyes és Sean Noonan new-yorki ír dobos.

Noonant, az elképesztően sokoldalú művészt leginkább dobosként, zeneszerzőként, producerként és történetmondóként jegyzi a szakma és közönsége, miközben számos kiváló képzőművészeti alkotás, videó és installáció megalkotója is egyben.

Noonan zenei formációi leggyakrabban a nagyvárosi törzsi zene legjavát nyújtják, afrikai ritmusokat egybeolvasztva avantgárd jazzel, funkyval, lengyel zenei akcentussal.

Ezen az estén azonban a szokásostól eltérő, egyik legkülönösebb projektjét hallhatjuk, láthatjuk, amelyben egy kiváló lengyel kvartettel együtt lép fel, a  Momenta Quartettel, melynek tagjai a két hegedűs, Adam Roszkowski és Maciej Afanasjew, a brácsás Adam Debski és a csellista Jan Roszkowski.

A Momenta Quartet zenéjében a kortárs lengyel zenei tradíció legjava kel életre, így például Henryk Górecki hatása, s keveredik a szabad improvizáció, a punk és a népzene elemeivel.

Az A Gambler's Hand (Egy szerencsejátékos keze) című nagysikerű közös előadásuk szvitekre tagolt, történetre felfűzött hangulatok és jelenetek együttese, amelyben a lengyel avantgárd színház vehemenciája és pontossága találkozik a kortárs rögtönzött és írott zene különleges lírai világával, mindez a legkiválóbb, élvonalbeli muzsikusok jóvoltából.

Felállás:
Adam Roszkowski - hegedű
Maciej Afanasjew - hegedű
Adam Debski - brácsa
Jan Roszkowski - cselló
Sean Noonan - dob, szöveg

 

Pastell Contemporro

A Pastell Contemporro 2008-ban alakult magyar jazz kvartett, amelyet Weisz János zongorista és Borkó Attila szaxofonos alapított. Az együttes műsorát általában saját szerzemények alkotják, de felfedezhetőek benne a kortárs zene, illetve a népzenére épülő bartóki hangzásvilág elemei is. Ehhez párosul az amerikai fúziós jazzre jellemző szaxofonozás ami mindebből egyedi hangzást eredményez.  A népzenei elemektől a klasszikus zenén át, a barokk fugaszerű dallamvilágig sok hatás érzékelhető a zenekar stílusában, amely a zenészek keratív hozzáállásának köszönhetően folyamatosan változik és a paletta színeit mindig más és más árnyalatokkal bővíti. Az előre megkomponált szerzemények improvizatív előadásmódja minden koncertet egyedivé és megísmételhetetlen élménnyé varázsol mind a zenészek, mind a közönség számára.

A zenekar tagjai:
Weisz János - zongora
Borko Attila - szaxofon
Csendes Péter - nagybőgő és basszusgitár

Facebook

  1.000.- Ft

  • Jegyár elővételben 2014. október 9.-ig
  • 1.500.- Ft
    Jegyár 

www.a38.hu

Videók