Paansori Duo (PL/A)

Zene

Az európai improvizatív zene kiválóságai, Jacek Kochan, a pazar lengyel dobos és Franz Hautzinger a világhírű, egyedülálló technikájú osztrák trombitás találkoznak a MU Színház sokat megélt színpadán, az Újbuda Jazz Fesztiválon.

2011. szeptember 4. (vasárnap), 20.00

7. Újbuda Jazz Fesztivál, MU Színház

Budapest, XI. Kőrösy József u. 17.

Jacek Kochan (PL) – dob
Franz Hautzinger (A) - trombita

 

Jacek Kochan lengyel dobos, hangszerelő és zeneszerző egyaránt otthonosan mozog a kortárs jazz, a szabadimprovizáció és a nem konvencionális kortárs zene területén. A ’80-as években New Yorkban, majd 1990-től a kanadai Torontóban élt és alkotott egészen 1995-ös európai hazatéréséig. Rendkívül impozáns azoknak a művészeknek a névsora, akikkel együttműködött pályafutása alatt: Kenny Wheeler, Dave Liebman, Greg Osby, Marc Copland, Gary Thomas, John Abercrombie, Eddie Henderson, Joey Calderazzo, Ed Schuller, Briggan Krauss, Kazuhisha Uchihashi, Axel Dörner, Assif Tsahar, hogy csak a legismertebbeket említsük. Először 2009-ben, Tóth Viktor szaxofonossal, és a kanadai bőgőssel Chris Jennings-sel trióban adott nagysikerű koncertet a MU színpadán.

Franz Hautzinger minden idők egyik legeredetibb hangzású és legegyénibb technikájú trombitása, sokszínű zenei-, performansz- és színházművészeti tevékenységével az osztrák kortárs zene legszínesebb egyénisége. Az improvizációs és avantgarde jazz legnagyobb alakjai vesznek részt különböző projektjeiben, többek között Derek Bailey, Keith Rowe, John Tilbury, Axel Dörner, Otomo Yoshihide, Kazuhisha Uchihashi, Kenny Wheeler. Hautzinger korábban is vendégszerepelt már a MU-ban, a Szünetjel Nemzetközi Experimentális Zenei Fesztivál keretében mutatta be grafikus partitúráit, illetve saját partitúráin alapuló „vizuálakusztikai” játékát.