II. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál

Kiállítás

A II. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál a tervezői praxis és a kulturális infrastruktúrák kapcsolatát vizsgálja.

2010. november 13. (szombat) — november 16. (kedd)

Műcsarnok

Budapest, XIV. Dózsa György út 37.

A múzeumok és kiállítóterek mint kulturális intézmények világszerte meghatározó szereplőivé váltak a városfejlesztésnek, új csomópontokat teremtve a városok globális hálózataiban. Ez a folyamat az intézmények szerepét is megváltoztatta: a statikus, helyi és nemzeti reprezentációs igények helyett egyre inkább nyitott és aktív közéleti fórumokként működnek, ahol a modern demokráciák társadalmi, identitáspolitikai kérdései és a kortárs kultúra vitái zajlanak.

A makettfesztivál fő témái ezt a jelenséget vizsgálják hazai és nemzetközi intézmények és építészeti projektek bemutatásával és eddig feldolgozatlan témák megjelenítésével. Ezek egyben össze is kapcsolják az építészeti makett, mint műfaj és a kiállítótér, mint platform kérdésköreit és izgalmas összefüggéseit.

A kiállításon bemutatásra kerül a varsói Modern Művészetek Múzeumának makettje, amely a svájci építész Christian Kerez tervei alapján 2015 tavaszán készül el a lengyel fővárosban.

A fesztiválhoz kapcsolódó szimpózium lengyel vendége Tomasz Fudala, a varsói Modern Művészetek Múzeumának kurátora lesz.

Főszervező: KÉK - Kortárs Építészeti Központ

Bővebb információ a KÉK honlapján

Modern Művészetek Múzeuma, Varsó