CHOPIN TÖRTÉNETE

Kiállítás

"A középszert még érinteni sem óhajtanám..." – dokumentum-vándorkiállítás

2010. október 1. (péntek), 11.00 — október 22. (péntek)

Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont

Pécs Universitas utca

A varsói Narodowy Instytut Fryderyka Chopina (Nemzeti Fryderyk Chopin Intézet), az Országos Idegennyelvű Könyvtár és a Lengyel Intézet valamint a pécsi Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont által megrendezésre kerülő vándorkiállítás fényképeket és fakszimile dokumentumokat vonultat fel a halhatatlan zeneszerző és zongoravirtuóz életéből.

A kiállítás 14 tematikus „szigetre” épül. A „szigetek” tetszőleges sorrendben tekinthetők meg. A tárlat látogatása során a nézőnek lehetősége nyílik arra, hogy konvencionális ismereteket meghaladóan tekintsen Fryderyk Chopin személyére, megismerje alkotómunkájának sajátosságait, zongoraművészetének eredetiségét, személyiségének titkait. A kiállítást multimédiás tartalmak egészítik ki, zenei illusztrációval kísérve, valamint a zeneszerző kéziratos kottáinak 14 kötetes fakszimile kiadását is láthatják az érdeklődők.

 

A kiállítás bemutatását aNemzeti Fryderyk Chopin Intézet – Fryderyk Chopin Múzeum, valamint az  Országos Idegennyelvű Könyvtár tette lehetővé.

Videók