Mikołaj Trzaska/Wacław Zimpel/Rafał Mazur Trió

Zene

Mikołaj Trzaska/Wacław Zimpel/Rafał Mazur Trió az Újbuda Nemzetközi Jazz Fesztivál keretében

2010. szeptember 5. (vasárnap), 20.00

MU Színház

Budapest, XI. Kőrösy J. u. 17.

Mikołaj Trzaska/Wacław Zimpel/Rafał Mazur Trió az Újbuda Nemzetközi Jazz Fesztivál keretében

Mikołaj Trzaska, a Gdańskból származó szaxofonos és multiinstrumentalista, aki a kilencvenes évek elején tűnt fel a legendás és stílusalkotó Miłość együttes alapító tagjaként, Lester Bowie-val is közös albumokon.  Az évtized második felében Łoskot nevű avantgarde zenekarával aratott komoly sikereket. 2000-től az Oleś testvérekkel, Lengyelország legjobb ritmusszekciójával lépett fel és készített felvételeket frissen alapított Kilogram Records nevű lemezcége számára, amely rövid időn belül a kelet-európai free jazz színtér egyik legfontosabb kiadója lett.  Szoros kapcsolatokat ápol a skandináv free jazz vonallal, játszik Peter Brötzmannal, Johannes Bauerrel és Joe McPhee híres TRIO X zenekarával is, jelenleg is tagja Ken Vandermark legendás Resonance projektjének.

Wacław Zimpel, az ifjú klarinétos, basszusklarinétos és zeneszerző a rangos poznani I. J. Paderewski Zeneakadámián és a hannoveri Hochschule Für Musik und Theater-en végzett alapos klasszikuszenei tanulmányai után az improvizáció felé fordult, érdeklődése középpontjában az improvizációs és a kortárs zene különböző új formái állnak. Együtt dolgozik az európai és amerikai avantgárd-zenei színtér prominens képviselőivel, ilyenekkel, mint Ken Vandermark, Tim Daisy, Dave Rempis, Bobby Few, Steve Swell, Joe McPhee, Steve Cohn, Klaus Kugel, Theo Jörgensmann, Aram Shelton, Mark Tokar és Mikołaj Trzaska, jelenleg is tagja Ken Vandermark legendás Resonance projektjének.

Rafał Mazur, az akusztikus basszusgitár első számú mestere Kelet-Európában, a krakkói Meeting of Improvisers és a Laboratory of Intuitions fesztiválok és az ImproArt Studio of Improvisation alapítója valamint az Ensemble 56’ (Dóra Attila magyar szaxofonossal) és a Process_Laboratory of Intuition, az Ullén/Dóra/Mazur Trio és a Mazur&Neuringer Duo együttesek létrehozója. Koncertezett Európa-szerte valamint Kínában, Dél-Koreában és Izraelben az alábbi neves improvizátorokkal: Raymond Strid, Lisa Ullén, Lawrence Butch Morris, Mark O’Leary, Keir Neuringer, Fréderic Blondy, Charlotte Hug, Eve Risser, Oliver Schverdtem, Mikołaj Trzaska, Marek Chołoniewski, Dóra Attila, Sőrés Zsolt.

Jegyek a helyszínen kaphatók.