Fryderyk Chopin összes műve

Zene

Szilasi Alex zongoraestjei az MTA Dísztermében

2010. január 29. (péntek), 19.30

MTA Székház Díszterme

1051 Budapest, Roosevelt tér 9.

A Zeneszalon 2005 óta készül a romantika és a születő zongorakultúra meghatározó "ikonjának" számító lengyel zeneszerző megünneplésére. Szilasi Alex zongoraművész és zenésztársai az elmúlt években is sok emlékezetes esttel ajándékozták meg a közönséget, melyek között szerepeltek hangversenyek különleges zongorákkal, ritkán hallott romantikus versenymûvek csakúgy, mint Chopin és Liszt elfeledett kortársainak a zseniális művei.

A 2009/2010-es évad mindezen programok ünnepi egyvelege lesz, rengeteg "sláger"-darabbal és különleges újdonságokkal is.

Az MTA dísztermében megrendezésre kerülő esteken a közönség több ízben is találkozhat a Fabbrini cég mesés hangú Pleyel koncertzongorájával, a csodás mezzoszoprán Alicja Wegorzewskával, a fiatal és kreatív Accord Quartettel, Ittzés Gergely fuvolaművésszel, és nem utolsósorban egy olyan különleges záróesttel, mely a BEST OF CHOPIN címet viseli, és ahol a tervek szerint különleges, Chopin-specialista vendégek mutatkozhatnak be Európa sok országából a Zeneszalon rendszeres látogatóinak.

Műsoron
Variációk fuvolára
B-dúr Trió op.8
e-moll zongoraverseny op.11

Előadó: Szilasi Alex – zongora
km: Ittzés Gergely – fuvola, Accord Quartet

Jegyár: 2800 Ft, Nyugdíjas és diákjegy: 200 HUF, Bérlet: 8000 HUF
Jegyek: www.ticketpro.hu 

Szervezők: A Zeneszalon és az Akadémiai Klub.

A hangverseny előtt 18.30-tól Szilasi Alex az elhangzó művekről beszélget az érdeklődőkkel.

A négy est során Szilasi Alex - szokásához híven - szalonbeszélgetésre hívja az érdeklôdôket egy órával a mûsor megkezdése elôtt.