Határtalan design

Kiállítás

12 ország több mint 100 designerének tárgyaival találkozhat a Határtalan Design látogatója a Bálnában.

2019. május 30. (csütörtök), 18.00 — június 23. (vasárnap), 18.00

Új Budapest Galéria – Bálna

Budapest, IX. Fővám tér 11-12.

 

Határtalan design
14. madeinhungary
07. MeeD

Határtalan design

14. madeinhungary

07. MeeD

 Immár tizennegyedik alkalommal, első ízben nemzetközi fesztiválként, a Magyar Fesztiválszövetség és az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) szervezet tagjaként szervezi Szigeti Szilvia textile designer és Radnóti Tamás belsőépítész a régió egyik legjelentősebb designeseményét, a Határtalan Design 14. madeinhungary + 7. MeeD (Meeting of European and Central European Designers) kiállítást, találkozót és rendezvénysorozatot. A válogatásban 12 ország több mint 100 designerének tárgyai kapnak helyet. A kiállításon sorozatgyártott termékek és kisszériás darabok, valamint a műfajokat szabadon értelmező egyedi alkotások is szerepelnek. A kurátorok kifejezett szándéka, hogy megmutassák a terület sokszínűségét, frissességét, ezért az aktuális trendek figyelembevételével megalkotott tárgyak mellett egyéni látásmódot tükröző darabok is helyet kapnak.

Lengyel kiállítók: Julia Cybis (FALBANKA), Jan Kochański, Krystian Kowalski, Iwona Kosicka (KOSICKA), Grzegorz Niwiński (Towarzystwo Projektowe), MALAFOR (Agata Kulik Pomorska, Paweł Pomorski), Jerzy Porębski (Towarzystwo Projektowe), Izabela Sroka (FALBANKA) 
A fiatal és középgenerációs kreatívok munkái között számos hazai és nemzetközi díjjal – mint például az A’ Design Award and Competition, Blick Fang, German Design Award, Czech Grand Design Award, IF Design Award, Magyar Formatervezési Díj, make me! competition of the Lodz Design Festival, Red Dot Design Award, Swiss Design Award – elismert munka is látható.
A Határtalan Design a különböző műfajok közötti párbeszédre, átjárhatóságra is kiemelt hangsúlyt helyez. 2014-ben tárgyszimulációkat létrehozó képzőművészek alkotásai, 2016-ban és 2017-ben alkalmazott textiltervezők munkái kaptak főszerepet.

HATÁRTALAN DESIGN DÍJ
Az eseményhez kapcsolódóan idén harmadik ízben kerül sor a Határtalan Design Díj átadására. A díj megalapítását jelentős támogatással segítette elő a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.
A textil designerek díját a Laguna Lakástextil Nagykereskedés támogatja.