A V4 összeköt

Zene

Ünnepi koncert a Visegrádi Csoport soros elnökségének átadása alkalmából

2017. június 29. (csütörtök), 19.30

Budapest Music Center, koncertterem

1093 Budapest, Mátyás u. 8.

Ma este, június 29-én 19.30-kor a Budapest Music Center gyönyörű koncertterme fontos kulturális események ad otthont a Visegrádi Csoport lengyel soros elnökségének zására és a magyar soros elnökség megkezdése alkalmából. Az ünnepélyes koncert díszvendégei Jan Dziedziczak, a Lengyel Köztársaság Külügyminisztériumának parlamenti ügyekért, a határon túli lengyelségért és közdiplomáciáért felelős államtitkára és Íjgyártó István, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára lesznek. A jeles alkalom kapcsán mindkét díszvendég ünnepélyes beszédet tart.

A koncertre, amely a budapesti Lengyel Intézet és a Lengyel köztársaság Budapesti Nagykövetsége, illetve a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében valósul meg, 300 fős közönség gyűlik egybe. Soraikban képviselteti magát a Magyarországon akkreditált diplomáciai testület, a magyar közigazgatás, a Miniszterelnökség, a Köztársasági Elnöki Hivatal, a kultúra, a média és az üzlet világa, illetve a magyarországi lengyelség szervezeteinek vezetősége is.

A programot a négy visegrádi ország zeneszerzőinek művei alkotják, melyeket a lengyel Anna Maria Staśkiewicz és Bartosz Koziak hegyedűből és csellóból álló duója mellett (mely egyben lemezük világpremierje) fiatal magyar szólisták, a Virtuózok televíziós műsor győztesei és kitüntetettjei adnak elő a Budapesti Filharmóniai Társaság kíséretében.