Mesedélután a Lengyel Intézetben

2017. május 14. (vasárnap)

Május 14-e vasárnapi délutánján a gyerekek uralták a Lengyel Intézet mozitermét. Az esemény egy idén márciusban, a Lengyel-Magyar Barátság napja alkalmából indult új programsorozat része, amelynek keretei között a legfiatalabbak is találkozhatnak a lengyel kultúrával.

A kétórás játékprogramban szerepelt lengyel mondák olvasása, elveszett zokni keresése a kisrókával együtt, lyukak égetése vasalóval, utána pedig közös fejtörés azon, hogyan is oldjuk meg ezt a problémát. A gyerekek olvastak még könyv-tabletből, és bemutatták kedvenc játékaikat is. Voltak még lengyel rajzfilmek is, mint az igazi moziban – széles vásznon, elsötétített fényekkel! Nagy öröm volt látni, ahogy az idősebb gyerekek maguktól bekapcsolódtak a felolvasásba az apróságok számára. 

A Lengyel Intézet következő Mesedélutánjára már most szeretettel hívunk mindenkit. Mesebeli várkastély lesz, lovagokkal, királyokkal, hercegnőkkel és varázslatokkal… A moziterem a várak országává változik, amelyet együtt varázsolunk majd elő. A pontos júniusi időpontot hamarosan meghirdetjük a Facebookon.

Az esemény képei.