PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2016

2016. február 4. (csütörtök)

Nagy örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy, immár harmadik alkalommal megnyílt a lehetőség lengyel-magyar ifjúsági projektek benyújtására a két ország civil együttműködésének támogatására létrejött új program keretében. A pályázatot a Lengyel Köztársaság Külügyminisztériuma és Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma között aláírt Memorandum alapján hirdetjük meg.

A dokumentumot 2014. január 29-én a két tárca vezetője írta alá, a lengyel kormányfő hivatalos budapesti látogatásakor. Az elmúlt két évben a pályázattal kapcsolatban szerzett tapasztalataink kiválóak. Örülünk, hogy a minisztériumok közös kezdeményezése meghatározó módon erősíti a fiatal lengyelek és magyarok közötti kapcsolatok alakulását. A Lengyel Köztársaság Külügyminiszterének, Witold Waszczykowskinak, budapesti látogatása során, Magyarország Külgazdasági és Külügyminiszterével, Szijjártó Péterrel 2016. február 3-án közösen elfogadott döntése alapján hivatalosan meg szeretnénk erősíteni, hogy 2016. február 4-től újból várjuk a lengyel-magyar Memorandum keretében megvalósítani kívánt projektek jelentkezését.

Az idei egy kivételes év kapcsolataink szempontjából, hiszen idén ünnepeljük a Lengyel-Magyar Szolidaritás Évét, amellyel a lengyelek és magyarok számára egyaránt különleges évfordulókra kívánunk megemlékezni. 2016-ban ünnepeljük a tragikus kimenetelű 1956-os magyar forradalom és az ahhoz közvetlenül kapcsolódó, 1956 júniusi poznańi események 60. évfordulóját, valamint szintén az idei évben ünnepli 25 éves fennállását a visegrádi együttműködés, amelynek soros elnöki tisztséget júliustól ismét Lengyelország tölti majd be. 2016-ban ismét előtérbe kerülnek a nagyon fontos biztonságpolitikai kérdések, amelyek megvitatásához kiváló alkalmat biztosít majd a varsói NATO csúcs. Emellett idén nyáron Krakkó ad otthont, a Ferenc pápa részvételével megrendezett, Ifjúsági Világtalálkozónak, míg áprilisban egész Lengyelország közösen ünnepli majd a kereszténység lengyelországi felvételének 1050. évfordulóját. E és még sok más évfordulók mind egyedülálló lehetőséget biztosítanak különleges projektek megvalósításához. Nagyon bízunk, számos, már korábban megkezdett, nagyszerű projekt idei folytatásában is.

A részletes pályázati feltéteket a csatolt szabályzat tartalmazza. (Kérjük, hogy a pályázatok benyújtása előtt alaposan tanulmányozzák át a Memorandumot és a szabályzatot.) Fontos, hogy a benyújtott pályázat két, egy Magyarországon és egy Lengyelországban bejegyzett szervezet közös projektjét tartalmazza. A Magyarországról pályázó szervezetek tehát lengyel partnerszervezetekkel közös projektekkel jelentkezhetnek.

Pályázni angol nyelven, a lenti jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezéseket a Peter.Dobrowiecki@msz.gov.pl e-mail címre várjuk a projektfelelős elérhetőségeinek (név, e-mail cím, mobiltelefonszám) megadásával. Felhívjuk a figyelmet a terjedelmi korlát betartásának fontosságára. A pályázatok elbírálásának fontos szempontja a Memorandum céljainak és szellemiségének való megfelelés.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. március 15.

A nyertes pályázatokról 2016. március végéig várható döntés. Az eredményeket közzétesszük a Nagykövetség honlapján, a pályázókat pedig e-mailben is értesítjük.

 

Memorandum of Understanding és a pályázat szabályzata (.pdf 3,8 MB)

Jelentkezési lap (.docx, 57 KB)

Forrás: http://www.budapeszt.msz.gov.pl/hu/esemenyek/palyazati_felhivas_2016