POLSKA JAZZ - Aga Zaryan and European Jazz Quartet

Zene

Polska Jazz - 2. Lengyel Jazz Fesztivál. A legizgalmasabb, legfrissebb, leginvenciózusabb lengyel jazzelőadók szemléje már másodszor a Budapest Music Centerben 2014. november 6-8.

2014. november 7. (péntek), 19.30

Budapest Music Center, Koncertterem

Budapest, IX. Mátyás u. 8.

A BMC és a Lengyel Intézet 2013 őszén hatalmas sikerrel, első alkalommal megrendezett  nagyszabású, közös programsorozata, a világviszonylatban is ismert és elismert kortárs lengyel jazz háromnapos budapesti ünnepe folytatódik 2014. november 6-8. között. Az idei fesztivál is bővelkedik sztárokban, közülük a legnagyobb Aga Zaryan, akinek nagyságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy EMI Grouphoz tartozóBlue Note Records, a világ legrangosabb jazzkiadójának felfedezettje.

 A Polska Jazz - 2. Lengyel Jazz Fesztivál 2014 bemutatja:

Aga Zaryan and European Jazz Quartet

Aga Zaryan - ének
Michał Tokaj - zongora
David Doružka - gitár
Michał Barański - nagybőgő
Łukasz Żyta - ütőhangszerek

„... Vitathatatlanul Lengyelország legérdekesebb jazz énekese a fiatalabb generációból” (Newsweek) 

„A Picking Up The Pieces album a lengyel jazz first ladyjének rangjára emelte.” (Playboy)

Aga Zaryan, az európai vokális jazz jelentős alakja, jellegzetes stílusáról, dalaihoz való bensőséges viszonyáról, kifejezésmódjának karakterisztikus könnyedségéről és fátyolos tónusú hangjáról ismert. Sikeres karrierje jó példája az ambiciózus művészi célok és a populáris vonzerő integrációjának, eddig megjelentetett hét albuma egytől-egyik arany, platina, vagy multi-platina státuszt ért el. Legsikeresebb lemezei, a Picking Up The Pieces, a Looking Walking Being és A Book of Luminous Things is a rangos Blue Note kiadónál jelentek meg. Aga Zaryan, akinek népszerűsége az USA-tól Japánig ível, magával ragadó és nagyon személyes tolmácsolója úgy a kortárs, mint a klasszikus jazz repertoárnak.

 www.zaryan.com

 


 Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, a jegy.hu oldalon, valamint EZEN A LINKEN.

 © BMC

Videók