Grzegorz Karnas Trio feat. Miklós Lukács

Zene

2014. június 4. (szerda), 21.00

Budapest, IX. Mátyás u. 8.

A BMC Records lemezkiadónál korábban megjelent album a New York City Jazz Record éves listáján a Best of 2013 Vocal Releases címet érdemelte ki, a legjelentősebb francia jazz havilap, a Jazzman/Jazz Magazin kritikusai viszont a legmagasabb 4 csillagos értékeléssel jutalmazták! Most a kiadó által kiadott Vanga című albumuk lesz hallható.  A két csodálatos művész újra együtt, a BMC színpadán!
Lemezbemutató koncert!

Grzegorz Karnas - ének
Michał Jaros – nagybőgő
Sebastian Frankiewicz – dob
Lukács Miklós - cimbalom

Grzegorz Karnas az egyik legeredetibb lengyel jazzénekes, népszerűsége nemzetközi szinten is méltán növekszik. Pár éve megnyerte a neves francia Crest Jazz Vocal énekversenyt, a szintén francia Jazzman magazin a meghatározó európai énekesek közé sorolta, továbbá fellépett az ugyancsak nagy presztízzsel bíró London Jazz Fesztiválon.
Két éve, már négy lemezzel a háta mögött látogatott először Budapestre különleges hangszerelésű kvartettjével, melyben a két lengyel hangszeres - Adam Oleś (cselló) és Sebastian Frankiewicz (dob) - mellett a kivételes cimbalmos, Lukács Miklós képviseli a hazai színeket. A Jazzforum Budapest fesztiválon adott „elvarázsolt” kamarakoncertjük olyan jól sikerült, hogy a felvétel kiadása mellett döntöttek a BMC kiadóval.
A tavaly megjelent lemez bekerült a meghatározó jazz havilap, a The New York City Jazz Record éves listáján 2013 legjobb öt vokális jazzalbuma közé. „Grzegorz Karnas a jazz jövője felé pillant az elmúlt évek egyik legvonzóbb experimentális vokális jazz albumával” – írja róla méltatásában az újság kritikusa, Katie Bull.
Szintén újkeletű hír, hogy a legrangosabb francia szaklap, a Jazz Magazine recenziójában is kiváló minősítést kapott a kiadvány.
Az első találkozás óta eltelt időben, a további magyarországi és lengyelországi koncerteknek köszönhetően mélyült el az énekes és a cimbalmos zenei barátsága, így a BMC Records-szal közösen, valamint a Lengyel Intézet hathatós támogatásával az együttműködés folytatása mellett határoztak.
A cselló helyett ezúttal Michał Jaros nagybőgőssel kiegészülő négyesfogat februárban lemezfelvételt készített az Opus Jazz Clubban, s ennek az új, Vanga című albumnak a bemutatására kerül most sor.

Jegyek 1000 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos JEGYPONT hálózatában, valamint a JEGY.HU oldalon.

www.bmcrecords.hu