Małe Instrumenty (PL)

Zene

A Małe Instrumenty valószínűleg egész Lengyelország legkülönösebb formációja. Most a MÜSZI-ben lépnek fel.

2014. május 29. (csütörtök), 21.00

Művelődési Szint (MÜSZI)

Egy koncert erejéig Budapesten!

A Małe Instrumenty valószínűleg egész Lengyelország legkülönösebb formációja. Gitár helyett dobókocka, dob helyett dömper, zongora helyett homokozólapát - a Małe Instrumenty (vagy ahogy a nemzetközi színtéren jobban ismerik: a Small Instruments) valóban "kis hangszereken" játszik. A színpad (és egyben fő hangszer) egy egy négyzetméteres asztallap, amin egy teljes óvodányi gyerekjáték van felhalmozva, plüssállatoktól triangulumon át xilofonig. Az asztalt hat úriember állja körbe, és lelkesen szöszmötöl a játékokkal, a végeredmény pedig a szívnek legkellemesebb zajzene. A Małe Instrumenty egyszerre mutatja meg a hangszerekkel való első találkozás gyermeki örömét, a túlbonyolított, elektronikus kütyükkel telipakolt stúdiók és koncertszínpadok kritkáját és a kísérleti zene új útjait.
A zenekar tagjai:
Maciej Baczyk
Jedrzej Kuziela
Maciej Markowski
Tomasz Orszulak
Marcin Ozog
Pawel Romanczuk
http://maleinstrumenty.pl/index-PL.php
Egy koncert erejéig Budapesten!
A Művelődési Szint (MÜSZI)
(Corvin áruház III. emelet, Bejárat a Somogyi Béla utca felől, nagy zöld ajtó MÜSZI logóval, csöngess, ha nincs nyitva az ajtó!)

Gitár helyett dobókocka, dob helyett dömper, zongora helyett homokozólapát - a Małe Instrumenty (vagy ahogy a nemzetközi színtéren jobban ismerik: a Small Instruments) valóban "kis hangszereken" játszik. A színpad (és egyben fő hangszer) egy egy négyzetméteres asztallap, amin egy teljes óvodányi gyerekjáték van felhalmozva, plüssállatoktól triangulumon át xilofonig. Az asztalt hat úriember állja körbe, és lelkesen szöszmötöl a játékokkal, a végeredmény pedig a szívnek legkellemesebb zajzene. A Małe Instrumenty egyszerre mutatja meg a hangszerekkel való első találkozás gyermeki örömét, a túlbonyolított, elektronikus kütyükkel telipakolt stúdiók és koncertszínpadok kritkáját és a kísérleti zene új útjait.

A zenekar tagjai:
Maciej Baczyk
Jedrzej Kuziela
Maciej Markowski
Tomasz Orszulak
Marcin Ozog
Pawel Romanczuk

honlap: maleinstrumenty.pl

MÜSZI- Corvin áruház III. emelet (Bejárat a Somogyi Béla utca felől, nagy zöld ajtó MÜSZI logóval, csöngess, ha nincs nyitva az ajtó!)