Grzegorz Karnas és a Modern Art Orchestra

Zene

Grzegorz Karnas és a Modern Art Orchestra a Lengyel-Magyar Barátság Napján lép fel a főváros egy izgalmas és új zenei színterén, a Budapest Music Centerben.

2013. március 23. (szombat), 21.00

Budapest Music Center

Budapest, IX. Mátyás u. 8.

A lengyel muzsikusnak eddig három saját lemeze jelent meg, különböző formációival (játszik trió, kvartett és kvintett felállásban), bejárta már a nagyobb európai fesztiválokat, többek között a London Jazz Festival kényes ízlésű közönségét is sikerült levennie a lábáról.


"Akár szöveget énekel, akár scattel, Karnast sosem a show érdekli. Az énekesek a többi hangszeres muzsikusnál talán hajlamosabbak elcsábulni egy kis 'csillogásért', bármi is legyen az ára, de Karnast nem vonzza a rivadalfény. Ő csak zenélni akar." - írja róla a lengyel Jazz Forum.

Grzegorz Karnas - ének
Modern Art Orchestra

A koncert ingyenes!

www.karnasmusic.com
www.myspace.com/grzegorzkarnas

 

"Karnas éneklési stílusa három vezérfonalat követ. Az első néhány hang után lelki szemeim előtt Bobby McFerrin képe jelent meg. A „Mester” „Beyond Words” című albuma régóta a kedvenceim közé tartozik. Biztos vagyok benne, hogy Karnasra is hatással volt. Magam is nagy rajongója vagyok a szöveg nélküli szabad éneklésnek, mivel eközben mi énekesek lehetőséget kapunk arra, hogy lerázzuk magunkról a kimondott szavak ritmikájának, szótagszámának és hangsúlyainak béklyóját. Így énekhangunkat „igazi” hangszerként használhatjuk; kötöttségek nélkül szárnyalhatunk, milliónyi színt, hangulatot, mondanivalót, érzelmet megjelenítve a zenében. Azonban mindehhez a tudás mellé nagy bátorság és nyitottság kell, nagy tisztelet érte!"

A cikk szerzője: Feuerstien Réka

Tovább a cikkre

Videók