Młynarski Masecki Jazz Band (PL)

Zene

Polish Jazz 1918–2018 Budapest

2018. szeptember 22. (szombat), 20.00

BMC Opus Jazz Club

Budapest, IX. Mátyás u. 8.

Polish Jazz 1918 – 2018 Budapest

Młynarski Masecki Jazz Band (PL)

„Visszatérünk a jazz etoszához. Egyszerűen az embeknek játszunk”

Marcin Masecki

A legkiemelkedőbb lengyel jazz-zenei kísérletezők közös projektben a helyi improvizációs zenészekkel. Már szeptember 22-23-án a Polish Jazz 1918 – 2018 koncertkörút keretében Budapesten lépnek fel a fiatal lengyel jazz legtehetségesebb képviselői, a Młynarski Masecki  Jazz Band. A zenekar alapítóit, Jan Młynarskit és Marcin Maseckit generációjuk legkiemelkedőbb muzsikusainak tartják. Pontosan azt csinálják, amit a zeneiskolában megtiltottak nekik. Kemnényfejűek, pokolian tehetségesek, a zenei műfajok határvidékén egyensúlyoznak – a Młynarski Masecki Jazz Band manapság az egyik legismertebb lengyel jazz zenekar, amely zsákszámra használja fel a háború előtti jazz hagyományai közül a legjobbakat, keverve ezeket az improvizatív mai jazz legújabb hajtásaival.  

A Polish Jazz 1918 – 2018 projekt egyik kulcsfeladata, hogy találkozási platformot teremtsen a kulturális élet animátorai számára a koncertkörút állomásain. Szeptember 20-án Pozsonyban jön létre az első networking találkozó, amely során a koncertszervezők, a kultúra aktivistái, a zenészek, újságírók és a határokat nem ismerő zenék szerelmesei találkozhatnak, elbeszélgethetnek, eszmét és ötleteket cserélhetnek, új projekteket hozhatnak létre. A találkozókra a belépés díjtalan.

A Polish Jazz 1918 – 2018 egyrészt egy koncertkörút a legérdekesebb, fiatal lengyel zenekarok részvételével , másrészt nemzetközi improvizációs zenei  projekt valamint találkozási lehetőség a kultúra „embereivel”. A Młynarski Masecki Jazz Band, az IRCHA Clarinet Trio és Wacław Zimpel fellépnek Prágában, Pozsonyban és Budapesten. Mindegyik városban együttműködnek majd ismert, helyi improvizációs zenészekkel. A független kulturális intézményekben networking találkozókra kerül sor, amelyeken a tapasztalatcserére és együttműködésre nyitott kulturális promoterek vehetnek részt.

A Polish jazz 1918 – 2018 projektet a wrocławi Firlej Művészeti Központ készítette a lengyel Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériuma segítségével, az Adam Mickiewicz Intézet Kulturális Hidak című dotációs programja keretében.

További információ: facebook.com/polishjazz19182018/

A jegyek a bmc.jegy.hu weboldalon vásárolhatóak.