Y.EAST

Színház

A tavalyi sikert követően a nehézségek ellenére ismét megnyitja kapuit a Y.EAST fesztivál. Bár 2017-ben csak három napos a program, de a korábbinál is sűrűbb. 10 színházi előadás mellett kultfilmek, világ- és népzenei koncertek, táncházak, csillagvizsgáló, és a Káni filmfesztivál filmjei is várják a látogatókat a nyár legutolsó hétvégéjén.

2017. szeptember 1. (péntek) — szeptember 3. (vasárnap)

Zsámbéki Színházi Bázis

Zsámbék

A fesztivál különleges helyszíne, a Zsámbéki Színházi Bázis csupán 30 perc Budapesttől autóval, de a dimbes-dombos tájakon biciklivel is egy óra alatt elérhető.

Az idei évben már öt országból érkeznek a fellépők. A színházi programban kortárs dráma, újcirkusz, gyermekelőadás, felolvasószínház és egy különleges projekt is helyet kapott, amelyben neves társulatok alkotói mérik össze tudásukat a közönség örömére: 48 óra alatt egy addig számukra ismeretlen kortárs drámából készítenek előadást, hogy megnyerjék az 1000 eurós fődíjat.

A zenei programban a világzenei és a népzenei csapatok jól megférnek egymás mellett, az esti buli pedig mindig táncházzal végződik. Fellép a szegedi Gypo Circus, a csehországi Circus Problem és az óbecsei Fokos zenekar is.

A tavalyi sikert követően idén is kultfilmeket válogattunk a kertmoziba. A hétméteres mozivásznon a Sörgyári capriccio (CZ), a Szexmisszió (PL) és a Legényanya (HU) kaptak helyet a csillagok alatt.

A kulturális programokon kívül többek között csillagvizsgáló, repülőgép-szimulátor, rakétakilövés, töki pompos és a Sörgyári capriccióból ismert nymburki Postřižinské sör is várja a közönséget.

A légvédelmi bázison évente egyszer, a Y.EAST fesztivál idején megengedett a sátorozás is, melyet a fesztivál szervezői ingyen biztosítanak a természetvédelmi területen.

A háromnapos bérlet csupán 5000 forint, de a napijegy is csak 2000 forintba kerül. A fesztiválon visszaváltható poharak és szelektív hulladékgyűjtők várják a látogatókat.

A biciklivel érkezők ajándékot, az 1990 előtt gyártott autóval odarobogók pedig VIP parkolóhelyet kapnak.

 

További információk és jegyvásárlás a www.yeast.hu weboldalon.

 

A fesztivál lengyel kötődésű programjai:

Összeomlás (színház, szeptember 1., 18.00)

Stolen Language (színház, szeptember 2., 18.00)

Szexmisszió (film, szeptember 2., 21.00)

48 óra (színház, szeptember 3., 18.00)